4 Mart 2017 Cumartesi

.tr uzantılı alan adını herkes alabilecek!

.tr uzantılı alan adını herkes alabilecek!..
BTK'nın üzerinde çalıştığı yeni projeye göre .tr alan adını almak için artık evrak ibraz zorunluluğu olmayacak ve dileyen herkes .tr uzantılı alan adlarını alabilecek, önce başvuran alan adının sahibi olacak!

.com.tr, net.tr, org.tr gibi uzantıları almak için yıllardır evrak ibraz zorunluluğu bulunuyor. Ancak çok yakında bu dönem kapanacağa benziyor.

Türkiye DNS Forumu'nda konuşan BTK Başkanı, resmi evrak zorunluluğu bulunan alan adları için açıklamalar yaptı. TR uzantılı alan adları için ticaret odaları, Türk Patent Enstitüsü ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi kurumlardan alınan belgelerle başvuru yapılabiliyor. Ancak gerçekleştirilen değişiklikle bu zorunluluk ortadan kalkacak ve yeni bir politika hayata geçecek.

BTK Başkanı com.tr, org.tr, net.tr gibi alan adları için resmi evrak zorunluluğu yerine "ilk gelen alır" prensibinin uygulanacağını belirtti. BTK Başkanı, yeni politikaya dair düzenlemelerin devam ettiğini dile getirdi.

BTK Başkanı, TR uzantılı alan adı alımındaki değişikliğin ne zaman hayata geçeceği konusunda kesin bir tarih vermedi. Ancak düzenleme sürecinin çok uzun olması beklenmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.