20 Kasım 2013 Çarşamba

Spor Toto Süper Lig'in kart karnesi

Spor Toto Süper Lig'in 11 haftalık periyodunda en fazla kırmızı kartı Kayseri Erciyesspor, sarı kartı ise Kayserispor gördü.
Ligin geride kalan 11 haftasında hakemler 446 sarı, 29 da kırmızı kart çıkardı.

Kayseri Erciyesspor, 4 kırmız kartla futbolcusu en çok oyun dışında kalan takım oldu. Kayseri Erciyesspor'un ardından Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Elazığspor ve Trabzonspor 3'er kırmızı kartla sıralandı.

En çok kırmızı kart 6. haftada görüldü. Hakemler, 6. hafta maçlarında toplam 5 kırmızı kart çıkardı. Galatasaray'da Selçuk İnan, Elazığspor'da Çağlar Birinci, Sivasspor'da Manuel da Costa, Gençlerbirliği'nde Özgür İleri ve Kayserispor'da Ömer Bayram ligin 6. haftasında kırmızı karttan kaçamadı.

"Hırçın" Vleminckx
Kayseri Erciyesspor'da 4 kırmızı kartın 3'ünü Belçikalı golcü Björn Vleminckx gördü.

Sezon başında teknik direktör Fuat Çapa ile Gençlerbirliği'nden Kayseri Erciyesspor'a geçen Vleminckx, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor ve Sivasspor maçlarını tamamlayamadı.

Gençlerbirliği'nde 3 kırmızı kartın 2'si ise Kulusic'e çıktı. Başkent ekibinin Hırvat stoperi, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında kırmızı karta maruz kalarak soyunma odasının yolunu tuttu.

En çok "sararanlar"
Sarı kart sıralamasında ise başı 35 kezle Kayserispor çekti. Kayseri ekibini Gençlerbirliği 34, Medical Park Antalyaspor 31,Trabzonspor da 30 sarı kartla izledi.

En fazla sarı kart 11. haftada gösterildi. Ligin 11. haftasında görev alan hakemler, 50 kez sarı karta başvurdu.

Bir karşılaşmada en fazla sarı kart ise 8. hafta yapılan Gençlerbirliği-Kasımpaşa maçında görüldü. Karşılaşmayı yöneten İlker Meral, Kasımpaşa'nın 3-1 yendiği maçta 10 kez sarı kartını çıkarmak zorunda kaldı.

Ligin centilmenleri
Bursaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor ve Kasımpaşa henüz kırmızı kart görmedi.

Ligin 11 haftasında 17 sarı kartta kalmayı başaran Akhisar Belediyespor ise ligin en centilmen takımı oldu. Futbolcuları kırmızı kart görmeyen ekiplerden Fenerbahçe 21, Kasımpaşa 22 ve Çaykur Rizespor 23 sarı kartla centilmenlik sıralamasında Akhisar Belediyespor'u takip etti.

Takımların 11 haftalık kart istatistikleri şöyle:
Takımlar Sarı kart Kırmızı kart
Beşiktaş 24 1
Eskişehirspor 26 2
Bursaspor 27 -
Fenerbahçe 21 -
Galatasaray 20 2
Gaziantepspor 22 2
Gençlerbirliği 34 3
Çaykur Rizespor 23 -
Kardemir Karabükspor 26 3
Kayserispor 35 3
Akhisar Belediyespor 17 -
Medical Park Antalyaspor 31 1
Elazığspor 23 3
Sivasspor 22 1
Trabzonspor 30 3
Kayseri Erciyesspor 24 4
Kasımpaşa 22 -
Toku Konyaspor 19 1
aa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.