12 Nisan 2013 Cuma

Amatör sporculara sağlık güvencesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, amatör sporculara sağlık güvencesi sağlayan protokolü imzaladı.
Amatör sporculara sağlık güvencesiSağlık Bakanlığı'nda gerçekleştirilen imza törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez ile Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sultan Seyhan katıldı.

Sağlıklı nesiller yetiştirmek adına çok önemli bir protokole imza attıklarını söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Gençlerimizi çok önemsiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Gençlerimize spor yapmayı ve aktif bir yaşam sürmeyi öneriyoruz. Bugün atmış olduğumuz imza amatör sporlar ve sporcuların geleceği için çok önemli. Bu sağlık güvencesi, onlara spor yaşantısında ayrı bir motivasyon sağlayacaktır. Bu imzalar inşallah herkes için hayırlara vesile olur" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, yapılan protokolün spor camiasında bir hayli ses getireceğine değinerek, "Atmış olduğumuz imzalar devrim niteliğinde. Uygulamaya geçildiğinde bunu herkes görecek. Artık 2 milyonu aşkın faal amatör sporcumuz sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Bu durum amatör sporcular kadar ailelerini de sevindirecek. Sporcularımızın spor yaşantısı artık daha uzun ömürlü olacak. Bu imzalar hükümetimizin amatör spor ve sporculara verdiği önemi de gösteriyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın spordaki hedefleri ve 2020 Olimpiyat adaylığımız yolunda da çok önemli imzalar attık. Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarına destekleri için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez de, yapılan protokolün çok önemli olduğunu belirterek, Bakan Kılıç ve Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

tff.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.