11 Temmuz 2013 Perşembe

Galatasaray'ın borcu 450 milyon TL

Galatasaray kulübü başkanı Ünal Aysal kulübün net borcunu açıkladı.
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı - kırmızılı kulübün net borcunun 450 milyon TL olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü'nün Temmuz Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı bugün divan kurulu başkanı İrfan Aktar yönetiminde Galatasaray Adası'nda gerçekleştirildi. Divan Kurulu toplantısına Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu ve divan kurulu üyeleri katıldı. Divan kurulu toplantısında kulübün borcunu da açıklayan Aysal, Galatasaray Kulübü'nün borcunun 650 milyon TL değil 450 milyon TL olduğunu belirtti. Başkan Aysal, "Borç borçtur. Hangisini ödersek ödeyelim namusumuzu temizlemek zorundayız. Bu borçlar müessesemizin ağır yükümlülüğüdür. Biz borçları öderken de tercihlerimize göre değil Galatasaray'ın tercihlerine göre ödemesini yapıyoruz. Ama şunu unutmayın masaya oturduğunuz vakit başka rakamlar çıkıyor ama sandalyeye oturduğunuz vakit başka gerçekler ortaya çıkıyor." dedi.

Galatasaray Futbol A.Ş'nin borsadaki hisse senetlerinden elde edilen gelirin 165 milyon TL. olduğunu belirten Başkan Ünal Aysal, "Sermaye artışından gelen toplam para 130 milyon TL. Bunları topladığınız vakit 295 milyon TL yapıyor. Öyle bir milyar falan değil. Kaldı ki neden sadece banka borçları olarak ödemediniz deniliyor." diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Galatasaray'ın yıllık 200 milyon dolarlık bütçesi var. Yani evvela yaşamamız lazım sonra borçların ödenmesi lazım. Bize buna rağmen iki senede borçlanmadığımız gibi haysiyetli bir müesseseyi ortaya koyduk. Masraflarımızı her ay sonunda eda ettik ve Galatasaray'ın marka değeri böyle yükseldi.

Ondan sonrada bir takım genel borçlarda da azaltmaya gittik. Bu sene sonu itibarı ile rakamların ne olduğunu eylül ayında sanırım göreceğiz. Ama şuan benim önümde ki rakamlara göre Galatasaray'ın toplam borcu 650 milyon TL değil 450 milyon TL'dir."

CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.