22 Haziran 2013 Cumartesi

17. Akdeniz Oyunları

Mersin'de devam eden 17. Akdeniz Oyunları'nda Judo Milli Takımı, Türkiye'ye üç madalya kazandırdı.
17. Akdeniz Oyunları 2013Mersin'de devam eden 17. Akdeniz Oyunları'nda Judo Milli Takımı, Türkiye'ye üç madalya kazandırdı. Ebru Şahin'in altın madalya kazandığı ilk gün karşılaşmalarında, Ahmet Şahin Kaba Gümüş, Ayşe Saadet Arca da bronz madalyanın sahibi oldu.

Akdeniz Oyunları'nda Türkiye Judo Milli Takımı iyi bir başlangıç yaptı. Judo müsabakalarının ilk gününde bu sezon başarıdan başarıya koşan, Nisan ayında Avrupa üçüncüsü olan, Mayıs'ta ise Bakü'de Grand Slam'de altın madalya takan Ebru Şahin, Mersin 2013'te ilk turu bay geçti. İkinci turda Fransız Scarlett Gabrielli'yi rahat yenen dünya 8 numarası Ebru Şahin, finalde de İtalyan Valentina Moscatt'ı yenerek altın madalyaya uzandı.

Ebru Şahin, yaptığı iki maçın da gayet güzel geçtiğini belirterek, "Hedefim altın madalya kazanmaktı, bunu başardım. Bundan sonraki hedefim Üniversite Oyunları ve Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak" dedi.

Erkekler 60 kiloda mücadele eden Ahmet Şahin Kaba ise altın madalyayı kaçırdı. İlk turda İtalyan Fabio Basile'yi, ikinci turda ise Muhammed Elhadi'yi yenen Ahmet Şahin Kaba, finalde Faslı Yasin Moudatir karşısında bitime 48 saniye kala önde olmasına rağmen, son saniyelerde rakibine hazırlıksız yakalanarak maçı kaybetti ve Gümüş madalya aldı.

Judo müsabakalarının ilk gününde Türkiye'ye bir madalya da Ayşe Saadet Arca'dan geldi. 52 kiloda üçüncülük maçında İtalyan Elena Moretti'yi yenen Ayşe Saadet Arca, bronz madalyanın sahibi oldu.

Öte yandan, kadınlar 52 kiloda İspanyol Laura Gomez Ropinon, 57 kiloda ise Sloven Vlora Bedeti altın madalya kazandı. Erkekler 66 kiloda ise şampiyonluk İspanyol Sugoi Uriarte Marcos'un oldu.

İlk gün sonunda judoda İspanya iki altın madalya ile zirveyi alırken, Türkiye toplam üç madalya ile üçüncü oldu.

iha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.