30 Mart 2012 Cuma

Şike davasında 6 tahliye

12. duruşmada 6 tahliye

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 12. duruşması sona erdi. 12.duruşmada 6 kişi tahliye edildi. Aziz Yıldırım başta olmak üzere İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan ve Olgun Peker tahliye edilemedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık Abdullah Eker, rahatsız olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Cemil Turan, Serkan Acar, Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl'ün de aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

TAHLİYE KARARLARI

-Mahkeme Yıldırım Demirören, Abdullah Avcı ve Mahmut Özgener'in tanık olarak dinlenilmesini karar verdi. Mahkeme ayrıca TFF, Bucaspor ve Altay'ın müdahlilik taleplerini kabul etti.Erman Toroğlu ve bir Cumhuriyet Savcısının talebini redddetti.
- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan ve Olgun Peker'in arasında bulunduğu 10 kişinin tutukluluğuna devam kararı verildi ve tahliye edilemedi.
- Şike davasında 6 kişi tahliye edildi. Tahliye edilen isimler ise şöyle; Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Talat Emre Koçak, Abdullah Başer, Semih Kımıl, Hakan Karahmet
-Verilen 3 saatlik aranın ardından tahliye kararlarının açıklanması için avukatlar duruşma salonuna girdi.

13.DURUŞMA 30 NİSAN'DA

- Futbolda şike soruşturması kapsamındaki 13.duruşma 30 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

"MAÇ GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEYECEĞİZ"

Mahkeme Başkanı davada Türkiye Futbol Federasyonu, Erman Toroğlu, Bucaspor, Altay ve Trabzon taraftarı bir savcının müdahillik talebinde bulunduğunu hatırlattı. Başkan Ekinci, duruşmaya bir ay süreyle ara vereceklerini ve bu arada dava dosyasına gelen şike iddialarını içeren maç görüntülerini izleyeceklerini, usule ilişkin eksiklikleri gidereceklerini söyledi. Başkan Ekinci ayrıca bizzat dinlemek istedikleri tanıkları da duruşmaya çağıracaklarını söyledi.

SAVCIDAN TUTUKLULUĞUN DEVAMI TALEBİ

Başkan Ekinci, Savcı Ufuk Ermertcan'a görüşünü açıklaması için söz verdi. Savcı Ermertcan, tutuklu 16 sanığın üstüne atılı suçlamanın vasıf ve mahiyeti, sanıklar için istenen ceza miktarı ve henüz dinlenmemiş tanıkların bulunmasını gerekçe göstererek tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Savcı ayrıca davaya müdahillik talebinde bulunanların taleplerinin suçtan doğrudan zarar gördükleri gerekçesiyle kabulüne karar verilmesini talep etti. Başkan Ekinci, duruşmaya talepleri değerlendirmek üzere ara verdiğini açıklayarak "3-4 saat sonra görüşürüz" dedi.
kaynak:hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.