16 Mart 2012 Cuma

Kartal Avrupa'ya veda etti

UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında İspanya temsilcisi Atletico Madrid'e 3-0 mağlup olan Beşiktaş, Avrupa kupalarına veda etti.
Madrid'deki ilk karşılaşmayı da 3-1 kaybeden siyah-beyazlılar, Fiyapı İnönü Stadı'ndaki rövanşta istediği sonucu alamayınca çeyrek finale çıkma şansını yitirdi.

''Kara Kartallar'', iki maçta İspanyol ekibinden toplam 6 gol yerken, sadece 1 gol atabildi. Beşiktaş, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 12 maç yaparken, 6 galibiyet, 6 da yenilgi aldı.

Gol pası Arda'dan

Karşılaşmada Atletico Madrid'in ilk golünü milli futbolcu Arda Turan'ın pasında Adrian Lopez attı.

Avrupa kupalarında ilk kez bir Türk takımına karşı forma giyen Arda, 26. dakikada gelişen Atletico Madrid atağında, Adrian Lopez'e asist yaparak, takımının galibiyetinde rol oynadı.

Arda'ya tepki

Maçın ilk yarısında Atletico Madrid forması giyen Arda'ya tepki göstermeyen siyah-beyazlı taraftarlar, ikinci yarıda ise milli futbolcuyu protesto etti.

Taraftarlar, bazı pozisyonlardan sonra, Arda'ya küfürlü tezahüratlarda bulundu. Maçın 68. dakikasında yerini Assunçao'ya bırakan Arda'ya, bu sırada siyah-beyazlı taraftarlar tepki gösterip, yabancı maddeler attı. Beşiktaşlı taraftarlar, maçın bitiminde ise Atletico Madrid futbolcularını alkışlarla soyunma odasına uğurladı.

İlk ve tek korner 64. dakikada

Beşiktaş, turu geçmek için farklı galibiyete ihtiyaç duyduğu Atletico Madrid maçında ilk ve tek kornerini ancak 64. dakikada kullanabildi. Tüm çabalarına rağmen, gol pozisyonu üretmekte güçlük çeken siyah-beyazlılar, Braga maçından sonra Fiyapı İnönü Stadı'nda üst üste ikinci UEFA Avrupa Ligi maçını da gol atmadan kaybetti.

61. dakikada 3 değişiklik hakkı bitti

Beşiktaş, maçtaki 3 değişiklik hakkını 61. dakikada tamamladı. İkinci yarıya Ekrem'in yerine Holosko'yu alarak başlayan siyah-beyazlılarda, 59. dakikada da Edu'nun yerine Mustafa Pektemek girdi. İbrahim Toraman'ın sakatlanmasıyla da teknik direktör Carvalhal, zorunlu bir değişiklik yaparak 61. dakikada Mehmet Aurelio'yu oyuna aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.