12 Ekim 2011 Çarşamba

Türkiye play-off'ta

Türkiye play-off'a kaldı. Euro 2012 Grup eleme maçında Azerbaycan'la karşı karşıya gelen Türkiye, rakibini 1-0 yendi.
A Grubunda, milli takımımızı yakından ilgilendiren maçta, Türk asıllı Mesut Özil’in yıldızlaştığı maçta da Almanya’nın Belçika’yı 3-1 yenmesinin ardından, Ay Yıldızlar play-off’a kaldı.

Ay Yıldızlar maça çok hızlı başladı. İlk yarıda Kazım Kazım’la net bir gol pozisyonu yakalayan Ay-Yıldızlar, buna karşın aradığı gole ulaşamadı.

Devre arasına Almanya’nın 2-0 önde gittiği haberiyle giren Milliler, aradığı gole ise 60. dakikada ulaştı. Selçuk İnan’ın oyuna girdikten hemen sonra yaptığı asistle Burak Yılmaz Azerbaycan ağlarını havalandırırken tüm Türkiye’yi de sevince boğdu.

Maç da bu skorla sona erdi ve Türkiye, Euro 2012’ye gitme yolunda zorlu bir virajı aştı. Türkiye’nin, play-offtaki rakibi çekilecek kuranın ardından belli olacak.


SİNAN MİLLİ OLDU
Azerbaycan karşısında A Milli Futbol Takımı’nın kalesini koruyan Sinan Bolat, ilk kez resmi bir maçta milli formayı giydi. Daha önce 10 Ağustos 2011’de yine Türk Telekom Arena’da Estonya ile yapılan özel maçta ilk kez A milli formayı giyen Sinan, Volkan Demirel’in yokluğunda Azerbaycan karşısında ise ilk kez resmi bir maçta kaleyi korudu. Milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanan ve konuyla ilgili FIFA’dan onayı gelen gurbetçi futbolcu Ömer Toprak, Azerbaycan karşısında 18 kişilik maç kadrosunda yedekler arasında bulundu.

TRİBÜNLER DOLMADI AMA...
Almanya maçında dolan Türk Telekom Arena’nın tribünleri, Azerbaycan mücadelesinde dolmadı. Millilerin Almanya ile yaptığı maçta tribünleri tamamen dolduran futbolseverler, Azerbaycan maçına aynı ilgiyi göstermezken, 50 bin kişilik statta 30 bine yakın seyirci yer aldı. Ancak Stadın dolmamasına rağmen tribünlerde yerini alan taraftarlar maç boyunca hiç susmadan desteklerini sürdürdü.

GARDAŞ DOSTLUĞU
Karşılaşmayı Türk ve Azeri taraftarların tribünlerde birlikte izledikleri görüldü. Türk Telekom Arena’da misafir seyirci tribünü boş kalırken, Azeri taraftarlar Türk taraftarların bulundukları tribünlerde yer aldılar. Tribünlerde Türk bayraklarının yanı sıra çok sayıda Azerbaycan bayrağı da yer aldı. İki ülke taraftarları, milli maç coşkusunu aynı tribün sıralarında yer alarak birlikte yaşadı.

KADIN VE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ
Türkiye Futbol Federasyonu’nun Almanya milli maçından sonra Azerbaycan maçı için de statta yer ayırdığı kadın ve 16 yaş altı çocuklar karşılaşmayı ücretsiz izledi. Azerbaycan karşılaşması için kadın ve 16 yaş altı çocuklara doğu tribününden toplam 3 bin 270 bilet ayrıldı. Kadın ve 16 yaş altı çocuklar biletlerini Biletix gişesinden alarak stada girdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.