22 Nisan 2011 Cuma

Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın finaldeki rakibi İBB oldu... 1-1'in rövanşında Gençlerbirliği'ni üstün bir oyununun ardından mağlup eden Belediye ekibi adını finale yazdırdı. 2 muhtelşem gol atan İbrahim Akın ise galibiyette büyük pay sahibiydi.
Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında İstanbul Büyükşehir Belediye'si Gençlerbirliği'ni deplasmanda 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez finale yükseldi.

Maça rakibine oranla daha etkili başlayan konuk ekip 11. dakikada golü buldu. İbrahim Akın, sağ taraftan cezası girdi ve önünü boşaltıp güzel bir vuruşla kaleci Özkan'ı mağlup etti. 22. dakikada sahne yine İbrahim Akın'ındı. Tecrübeli yıldız harika bir frikik golüyle skoru 2-0'a taşıdı. 25. dakikada ise Herve Tum maçı bitirdi.

Holmen'in pasında topla buluşan Tum, altıpastan plase vuruşla Özkan'ı avladı ve ilk yarının skorunu ilan etti: 0-3

İkinci yarıda Gençlerbirliği'nin çabaları skoru değiştirmedi ve İBB maçtan 3-0 galip ayrıldı. İlk maçta kaçırdığı gollere yanan Gençlerbirliği, kendi sahasında etkili bir performans sergileyemeyip final şansını kaçırdı. İBB, finalde Gaziantepspor'u eleyen Beşiktaş ile karşılaşacak. Final maçı 11 Mayıs'ta Kayseri Kadir Has Stadı'nda yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın... Bir teşekkürü çok görmeyin.